6 Tips voor het zoeken naar goed beeld

Met miljoenen beelden om uit te kiezen, is het vinden van het perfecte beeld moeilijker dan je denkt. Daarom is beeldresearch vaak niet zo makkelijk als wordt gedacht.

De sleutel tot goede beelden is , nou … zoekwoorden.

Door het gebruik van de juiste zoekwoorden en combinaties, kunt je het zoeken naar verbluffende beelden onder de knie krijgen.

Bedenk eerst wat het doel is van de tekst. Is het informatief, grappig? Beelden versterken de toon van een stuk tekst dus zorg dat je weet wat je wilt overbrengen.

CINDY HEIJKOOP

Eigenaar Eduardo en Reclame Dame.

6 Tips voor het zoeken naar goed beeld:

1.

Maak een woordspin van woorden op die je associeert met het onderwerp waarvoor je een beeld wilt zoeken. Bijvoorbeeld: De tekst gaat over ridders. Je schrijft in de woordspin het woord ridders en er omheen woorden die je daarmee associeert: Kasteel, jonkvrouw, zwaard etc Als je op 1 van deze beelden zoekt vind je waarschijnlijk een mooi beeld die past bij je tekst over ridders.

 

2.

Schrijf op een vel papier 1 woord, associeer dat woord met het volgende woord en dat woord weer met het volgende woord doe dit 8 x en ga met dit laatste woord zoeken in de zoekmachines. Bijvoorbeeld de tekst gaat over economische crisis > faillissementen > werkeloosheid > geen geld > lege portemonnaie > arm > zwerver > oude kleren > blote voeten. In eerste gedachte zou iedereen denken aan een stapeltje geld of een neerwaartse pijl bij zo’n stuk tekst. Maar is het niet veel spannender op er een ander beeld bij te zoeken die het verhaal beter ondersteund?

3.

Maak een woordlijst. Stel een stopwatch in op 2 minuten en begin met brainstormen. Stop hier niet mee totdat de tijd voorbij is. Na 2 minuten zie je vaak het patroon ontstaan. Bijvoorbeeld een tekst over wereldreizen kan deze volgende woorden opleveren:

Toerist
Avontuur
Thailand
vakantie
Reizen
Vrijheid
Zonsondergang
De eerste woorden zijn wellicht nog niet echt inspirerend maar daarna komen er toch interessante zoekwoorden naar voren waar verder op gezocht kan worden.

4.

Het zoeken van symbolen. Symbolen zijn vaak voor iedereen hetzelfde terwijl andere beelden vaak voor iedereen andere betekenissen kan hebben. Bijvoorbeeld: Reizen, kan voor de 1 een associatie van een trektocht met een rugzak betekenen als voor een ander een cruise vakantie. Symbolen zijn voor vrijwel iedereen hetzelfde. Dus het zoeken naar symbolen om een tekst te versterken kan een heel goed idee zijn. Bijvoorbeeld: een gloeilamp is een idee, een hart is liefde een pijl is een richting en een koffer is reizen. In het laatste voorbeeld zou ook een kaart of een vliegtuig kunnen. Het roept in alle gevallen dezelfde associatie op.

5.

Een aantal stockbureau’s zoals Shutterstock bieden bij het tonen van de zoekresultaten, ook de mogelijkheid om verder te zoeken naar soortgelijke beelden. Door hierop een aantal keren door te klikken vind je vaak net wat ander beeld dan het meest voor de hand liggende beelden.

6.

Gebruik bepaalde zoekwoorden om het juiste type beeld te vinden.
“Blur” – Vage achtergronden zijn fantastische stemmige foto’s. ivermectin overdose kune kune pig
“Streak” – Beelden met lange sluitertijd die beweging laten zien
“Reflection” – Beelden met reflectie, vaak in de buurt van water.
“Low -light ” – Een fantastische sfeer bouwer
“Isolated ” – voor vrijstaande beelden
“Serial” -Voor beelden in serie geschoten.

Wil je als eerste op de hoogte gesteld worden als we een nieuw blog publiceren?
Laat je e-mailadres achter en we sturen je een bericht.