Eduardo https://www.eduardo.media Educatieve assets-, redactie- en design ondersteuning Wed, 11 May 2022 13:16:28 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.0.1 https://www.eduardo.media/wp-content/uploads/2016/06/cropped-Tekengebied-1-32x32.png Eduardo https://www.eduardo.media 32 32 Wie Bepaald? https://www.eduardo.media/wie-bepaald/ Sat, 25 May 2019 10:05:27 +0000 https://www.eduardo.media/?p=25901 Goed en duidelijk verhaal: wie bepaald wat er in schoolboeken komt? Vraag jij het je ook af bekijk even deze video en dan weet jij het ook.

Het bericht Wie Bepaald? verscheen eerst op Eduardo.

]]>
Goed en duidelijk verhaal: wie bepaald wat er in schoolboeken komt? Vraag jij het je ook af bekijk even deze video en dan weet jij het ook.

Het bericht Wie Bepaald? verscheen eerst op Eduardo.

]]>
NOT 2019 https://www.eduardo.media/not-2019/ Fri, 25 Jan 2019 09:44:32 +0000 https://www.eduardo.media/?p=25892 Het bericht NOT 2019 verscheen eerst op Eduardo.

]]>

Vandaag waren we op bezoek bij de NOT. Wat is het leuk om al die boeken, video’s en animaties te zien waar wij een bijdrage aan hebben mogen leveren. strongyloides ivermectin high dosage Of het nu vormgeving, beeldconcept, beeldredactie, video-editing, animeren, fotografie of illustratie was waaraan we mochten werken, altijd maakten we iets in een teamverband. cats and ivermectin                                 Wat hebben we toch leuk werk!

Het bericht NOT 2019 verscheen eerst op Eduardo.

]]>
De beste wensen!!! https://www.eduardo.media/de-beste-wensen/ Sun, 08 Jan 2017 13:07:57 +0000 http://www.eduardo.media/?p=25595 Het bericht De beste wensen!!! verscheen eerst op Eduardo.

]]>

Het bericht De beste wensen!!! verscheen eerst op Eduardo.

]]>
Gebruiksrechten https://www.eduardo.media/gebruiksrechten/ https://www.eduardo.media/gebruiksrechten/#respond Tue, 08 Nov 2016 11:48:26 +0000 http://www.eduardo.media/?p=25587 Wanneer je niet de maker bent van een video, stuk tekst, audio of beeld dan zul je moeten zorgen dat je toestemming krijgt voor het gebruik van het materiaal. Of je dit nu gebruikt online, in een boek of in de klas. how should humans take ivermectin Veel mensen denken, dat wanneer een beeld, video […]

Het bericht Gebruiksrechten verscheen eerst op Eduardo.

]]>
Wanneer je niet de maker bent van een video, stuk tekst, audio of beeld dan zul je moeten zorgen dat je toestemming krijgt voor het gebruik van het materiaal. Of je dit nu gebruikt online, in een boek of in de klas. how should humans take ivermectin

Veel mensen denken, dat wanneer een beeld, video of tekst terug te vinden is op Google of op Facebook dat je dit dan zomaar mag (her)gebruiken. Dat is helaas niet waar. Dat iets openbaar op internet staat wil nog niet zeggen dat het publiek domein is. does ivermectin kill all worms in dogs De auteursrechthebbende moet altijd toestemming verlenen en mag hiervoor ook een vergoeding vragen. Regel je dit niet op voorhand dan mag de auteursrechthebbende bij oneigenlijk gebruik zelf een redelijke vergoeding vragen met daarop een factor voor het gebruik zonder toestemming. Meestal is dit 3 x het normale tarief. does interceptor plus have ivermectin

Er moeten dus altijd gebruiksrechten geregeld worden. Wij nemen voor onze klanten contact op met de makers indien deze te achterhalen zijn en wij zorgen er voor dat alle gebruiksrechten netjes worden gedocumenteerd. Zo kan er nooit een misverstand ontstaan.

Het bericht Gebruiksrechten verscheen eerst op Eduardo.

]]>
https://www.eduardo.media/gebruiksrechten/feed/ 0
De toekomst van studeren? https://www.eduardo.media/de-toekomst-van-studeren/ https://www.eduardo.media/de-toekomst-van-studeren/#respond Fri, 02 Sep 2016 09:36:58 +0000 http://www.eduardo.media/?p=25564 Het bericht De toekomst van studeren? verscheen eerst op Eduardo.

]]>

De developer en ontwerpers van 3D4Medical labs hebben met project Esper een schitterende tool gemaakt om de anotomy in beeld te brengen door middel van mixed reality. Mixed reality combineert augmented reality met virtual reality. Het levert ongelofelijk veel mogelijkheden op. ivermectin dosage for canine scabies Hoe geweldig zou dit zijn voor andere studies, geschiedenis en biologie en aardrijkskunde lessen?

Het bericht De toekomst van studeren? verscheen eerst op Eduardo.

]]>
https://www.eduardo.media/de-toekomst-van-studeren/feed/ 0
Apps om te gebruiken in de klas https://www.eduardo.media/apps-in-de-klas/ https://www.eduardo.media/apps-in-de-klas/#respond Thu, 01 Sep 2016 07:09:59 +0000 http://www.eduardo.media/?p=25556 Het bericht Apps om te gebruiken in de klas verscheen eerst op Eduardo.

]]>

Apps is de klas…Meester Bart schreef er onlangs een blog over op zijn Facebook pagina. Hoe ga je als leerkracht om met de mobiele telefoon in de klas. acheter ivexterm Volgens hem was het vermijden van WhatsApp, het negeren van de huidige leefwereld van kinderen. oms sobre ivermectina

Voor leerlingen is een smartphone hetzelfde als voor ons vroeger pen en papier. Waarom er geen gebruik van maken?

Een smartphone kan het leerrendement enorm versterken. Zoal hier is te zien:

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer apps die het leerrendement kunnen verhogen. Hieronder een paar:

Memrise – Maakt talen leren een stuk gemakkelijker. En het is gratis!

Wrts – waarmee je goed woordjes kunt stampen. ivermectin 6 mg walgreens

Kahoot en quizstud – Om geweldige quizen te maken voor in de klas.

Socrative Teacher en Socrative Student – Een goede app om toetsen mee af te nemen.

Educreations Interactive Whiteboard – Digibord-app waarmee je instructies kunt maken. Met opnamefunctie.

Het bericht Apps om te gebruiken in de klas verscheen eerst op Eduardo.

]]>
https://www.eduardo.media/apps-in-de-klas/feed/ 0
Video materiaal voor educatief gebruik https://www.eduardo.media/video-materiaal-educatief-gebruik/ https://www.eduardo.media/video-materiaal-educatief-gebruik/#respond Sat, 09 Jul 2016 20:12:51 +0000 http://www.eduardo.media/?p=25483 Het bericht Video materiaal voor educatief gebruik verscheen eerst op Eduardo.

]]>

Video materiaal voor educatief gebruik.

”Cindy”
CINDY HEIJKOOP
Eigenaar Eduardo en Reclame Dame.

Vanwege de digitalisering van het onderwijs is er steeds meer vraag naar video en footagemateriaal ter ondersteuning van de lesmethodes. Echter, de kosten van videomateriaal liggen een stuk hoger dan bij foto’s en illustraties. Dit komt mede doordat de afkoop van de auteursrechten vaak ingewikkelder liggen dan bij een foto. Bij een foto heb je een fotograaf en afhankelijk van de foto een model, een kunstwerk of een architectonisch werk waar nog auteursrechten op rusten.

Maar bij videobeeld zie je dat vaak meerdere auteursrechthebbenden betrokken zijn. ivermectina dosis para perros Bijvoorbeeld: een nieuwsitem van het NOS journaal. De presentator is in beeld en verteld een intro (rechthebbende NOS journaal), er wordt geschakeld naar een freelance correspondent (2e rechthebbende), er wordt beeldmateriaal getoond met het CNN logo (3e rechthebbende) en bij navraag blijkt dat CNN dit heeft ingekocht van een freelance cameraman (4e rechthebbende). Al deze rechten dienen aangevraagd te worden en ook zal aan al deze rechthebbenden een vergoeding betaald moeten worden. Hoe duur het is om een video clip in te kopen is daarom altijd wat lastig van te voren te zeggen. En soms lukt het al helemaal niet als de rechten niet zijn te regelen. Ook kost het de nodige tijd om deze rechten te regelen.

Als er geen tijd is om deze rechten te regelen of er is geen budget, dan zijn er nog verschillende alternatieven:

Footage

Verschillende stockbureaus of footage sites bieden de mogelijkheid om goedkoop of gratis Footage te dowloaden. Dit zijn korte clipjes van ongeveer 30 seconden. Er is footage zonder en met geluid. Footage kun je het beste toepassen in digitale producties bij tekst waar je anders een foto zou plaatsen. Bijvoorbeeld een tekst over geisers en ipv een foto van een geiser toon je footage van een geiser die spuwt.

Footage kan zoals gezegd bij stockbureaus verkregen worden. Maar ook gratis is er veel moois te vinden binnen het publiek domein. Footage download je. Dit betekend dat je clips aan elkaar kunt monteren of kunt inkorten. Ook kun je makkelijk audio toevoegen. Daarna moet je het dus ook zelf op een server plaatsen en invoegen in je educatieve applicatie. Een groot voordeel is dat je dit dan af laat spelen in je eigen player en hierdoor is geen reclame zichtbaar zoals wanneer je youtube of vimeo embed.

Video embedden

Via YouTube en Vimeo kun je dmv het plaatsen van een stukje code, een video embedden. Dit is altijd gratis en toegestaan maar er kleven grote nadelen aan. Diegene die het geplaatst heeft hoeft niet de auteursrechthebbende te zijn. Het kan om die reden ineens verwijderd worden door YouTube of Vimeo. Ook kan diegene die het geplaatst heeft de video verwijderen of zijn/haar account verwijderen. Bij het afspelen van YouTube  en Vimeo clips wordt er ook reclame getoond. Welke reclame getoond wordt hangt ook een beetje af van de browse geschiedenis van de gebruiker. Dit kan wel eens vervelende situaties opleveren.

Aan te raden is daarom altijd dat de eindgebruiker eerst een adblocker installeert. Hierdoor verschijnen er geen reclames meer. Maar de content kan alsnog verwijderd worden en dit risico moet altijd ingecalculeerd worden.

Het downloaden van YouTube en Vimeo content, zodat je het op een eigen server kan plaatsen, kan technisch gezien, maar is verboden. Dit staat opgenomen in de voorwaarden van YouTube en Vimeo en tevens schendt je hiermee het auteursrecht. ivermectin pyrantel safety ncbi

Materiaal van YouTube en Vimeo mag je dus ook niet bewerken.

Video materiaal uit het publiek domein

Publiek Domein  wil zeggen dat de beelden inmiddels niet meer door het auteursrecht beschermd worden en dus vrij en gratis gebruikt kunnen worden. In Nederland vervalt het auteursrecht 70 jaar na de dood van de maker of als de maker/auteursrechthebbende was, 70 jaar na eerste openbaarmaking van het werk. In Nederland is het niet mogelijk om vrijwillig je beelden in het publieke domein te plaatsen, maar je kunt natuurlijk wel bij je werk aangeven dat mensen het vrij mogen gebruiken. how often can you use ivermectin on cattle In sommige andere landen is het wel mogelijk werk in het publieke domein te brengen. Een aantal goede bronnen voor footage en videomateriaal in het publiek domein zijn:

The internet archive: The internet archive heeft heel veel video materiaal beschikbaar binnen het publiek domein. Er zit een hoop troep tussen maar zeer zeker ook bruikbaar materiaal.

Creative commons: Via deze zoekmachine kun je in meerdere creative commons licences zoeken naar materiaal.

 

 

Wil je als eerste op de hoogte gesteld worden als we een nieuw blog publiceren?
Laat je e-mailadres achter en we sturen je een bericht.

Het bericht Video materiaal voor educatief gebruik verscheen eerst op Eduardo.

]]>
https://www.eduardo.media/video-materiaal-educatief-gebruik/feed/ 0
6 tips voor het zoeken naar goed beeld https://www.eduardo.media/beeld-zoeken/ https://www.eduardo.media/beeld-zoeken/#respond Wed, 06 Jul 2016 10:02:09 +0000 http://www.eduardo.media/?p=25435 Het bericht 6 tips voor het zoeken naar goed beeld verscheen eerst op Eduardo.

]]>

6 Tips voor het zoeken naar goed beeld

Met miljoenen beelden om uit te kiezen, is het vinden van het perfecte beeld moeilijker dan je denkt. Daarom is beeldresearch vaak niet zo makkelijk als wordt gedacht.

De sleutel tot goede beelden is , nou … zoekwoorden.

Door het gebruik van de juiste zoekwoorden en combinaties, kunt je het zoeken naar verbluffende beelden onder de knie krijgen.

Bedenk eerst wat het doel is van de tekst. Is het informatief, grappig? Beelden versterken de toon van een stuk tekst dus zorg dat je weet wat je wilt overbrengen.

CINDY HEIJKOOP

Eigenaar Eduardo en Reclame Dame.

6 Tips voor het zoeken naar goed beeld:

1.

Maak een woordspin van woorden op die je associeert met het onderwerp waarvoor je een beeld wilt zoeken. Bijvoorbeeld: De tekst gaat over ridders. Je schrijft in de woordspin het woord ridders en er omheen woorden die je daarmee associeert: Kasteel, jonkvrouw, zwaard etc Als je op 1 van deze beelden zoekt vind je waarschijnlijk een mooi beeld die past bij je tekst over ridders.

 

2.

Schrijf op een vel papier 1 woord, associeer dat woord met het volgende woord en dat woord weer met het volgende woord doe dit 8 x en ga met dit laatste woord zoeken in de zoekmachines. Bijvoorbeeld de tekst gaat over economische crisis > faillissementen > werkeloosheid > geen geld > lege portemonnaie > arm > zwerver > oude kleren > blote voeten. In eerste gedachte zou iedereen denken aan een stapeltje geld of een neerwaartse pijl bij zo’n stuk tekst. Maar is het niet veel spannender op er een ander beeld bij te zoeken die het verhaal beter ondersteund?

3.

Maak een woordlijst. Stel een stopwatch in op 2 minuten en begin met brainstormen. Stop hier niet mee totdat de tijd voorbij is. Na 2 minuten zie je vaak het patroon ontstaan. Bijvoorbeeld een tekst over wereldreizen kan deze volgende woorden opleveren:

Toerist
Avontuur
Thailand
vakantie
Reizen
Vrijheid
Zonsondergang
De eerste woorden zijn wellicht nog niet echt inspirerend maar daarna komen er toch interessante zoekwoorden naar voren waar verder op gezocht kan worden.

4.

Het zoeken van symbolen. Symbolen zijn vaak voor iedereen hetzelfde terwijl andere beelden vaak voor iedereen andere betekenissen kan hebben. Bijvoorbeeld: Reizen, kan voor de 1 een associatie van een trektocht met een rugzak betekenen als voor een ander een cruise vakantie. Symbolen zijn voor vrijwel iedereen hetzelfde. Dus het zoeken naar symbolen om een tekst te versterken kan een heel goed idee zijn. Bijvoorbeeld: een gloeilamp is een idee, een hart is liefde een pijl is een richting en een koffer is reizen. In het laatste voorbeeld zou ook een kaart of een vliegtuig kunnen. Het roept in alle gevallen dezelfde associatie op.

5.

Een aantal stockbureau’s zoals Shutterstock bieden bij het tonen van de zoekresultaten, ook de mogelijkheid om verder te zoeken naar soortgelijke beelden. Door hierop een aantal keren door te klikken vind je vaak net wat ander beeld dan het meest voor de hand liggende beelden.

6.

Gebruik bepaalde zoekwoorden om het juiste type beeld te vinden.
“Blur” – Vage achtergronden zijn fantastische stemmige foto’s. ivermectin overdose kune kune pig
“Streak” – Beelden met lange sluitertijd die beweging laten zien
“Reflection” – Beelden met reflectie, vaak in de buurt van water.
“Low -light ” – Een fantastische sfeer bouwer
“Isolated ” – voor vrijstaande beelden
“Serial” -Voor beelden in serie geschoten.

Wil je als eerste op de hoogte gesteld worden als we een nieuw blog publiceren?
Laat je e-mailadres achter en we sturen je een bericht.

Het bericht 6 tips voor het zoeken naar goed beeld verscheen eerst op Eduardo.

]]>
https://www.eduardo.media/beeld-zoeken/feed/ 0
Waar vind je als auteur goed en goedkoop beeldmateriaal? https://www.eduardo.media/beeldmateriaal/ https://www.eduardo.media/beeldmateriaal/#respond Tue, 05 Jul 2016 10:24:03 +0000 http://www.eduardo.media/?p=25317 Het bericht Waar vind je als auteur goed en goedkoop beeldmateriaal? verscheen eerst op Eduardo.

]]>

Waar vind je als auteur goed en goedkoop beeldmateriaal?

CINDY HEIJKOOP

Eigenaar Eduardo en Reclame Dame.

Als beeldredacteur ben ik gewend om fotobeeld te zoeken bij de betere stockbureau’s of werk direct bij de fotograaf af te nemen. Maar ik merk ook vaak dat auteurs geen idee hebben dat op beeldmateriaal auteursrecht berust en dat je dus altijd de rechten moet regelen.

Het fotobeeld kun je immers toch gewoon op internet vinden via Google en downloaden? Nee, dus. Je moet altijd checken of op het beeldmateriaal auteursrecht berust. In de meeste gevallen is dat zo en dan zul je de gebruiksrechten op het beeldmateriaal moeten afkopen. Doe je dit niet dan ben je strafbaar. Sommige stockbureau’s zoals Getty Images sturen zelfs torenhoge rekeningen van 800 euro of meer, wanneer je 1 beeld illegaal hebt gebruikt.

“Zoek altijd naar de bron van het beeld die je wilt gebruiken en koop het gebruiksrecht af.”

Cindy Heijkoop

Wat moet je dan doen?

Zoek altijd naar de bron van het beeld die je wilt gebruiken en koop het gebruiksrecht af. Wil je dit niet of heb je geen budget dan heb je een aantal alternatieven.

Het beste is om eigen beeld te gebruiken. Het is het goedkoopste en je weet zeker dat de rechten goed geregeld zijn. Zorg er voor dat je in de metadata van je beeld de copyrightgegevens invult. Hierdoor is ook jou beeld, indien het door een ander wordt gebruikt zonder toestemming, ook te achterhalen.

MorgueFile  biedt gratis foto’s aan van verschillende kwaliteit. Van bar slecht tot redelijk professioneel beeld. Er zijn restricties voor het gebruik van het beeld: Je mag de foto’s niet doorverkopen je mag ook niet de illusie wekken dat je de maker van de foto bent. Let wel op er zijn ook andere tabs met betaald beeld. Zorg dat je binnen de tab MorgueFiles blijft.

Unsplash – kun je niet zoeken op een bepaald onderwerp, maar de prachtige foto’s zijn het meer dan waard! Kijk in het archief voor een overzicht van alle foto’s. Elke 10 dagen komen er 10 nieuwe foto’s bij. Gratis te downloaden zonder registratie.

Pixabay.com – Heeft prachtige rechtenvrije foto’s, veelal van professionele kwaliteit. Je kunt kiezen in welke grootte je de foto wilt downloaden. Ook bij Pixabay is registratie niet nodig.

Unprofound – Hier heb je geen account voor nodig, en je kan het beeld gratis commercieel gebruiken, zelfs zonder naamsvermelding. Het enige dat je niet mag doen is de foto’s verkopen. In dit geval wel verstandig: een screenshot maken met bewijs dat je de foto hier gedownload hebt en dus gratis mocht gebruiken.

FreePixels – Freepixels biedt gratis beeld aan. Je kunt ze ook eenvoudig via social media delen. Je mag deze foto’s echter niet verkopen of in een eigen database opnemen om (gratis) te verspreiden. Bovendien mag je de foto’s niet gebruiken in een logo.

Freeimages – De site is onderdeel van GettyImages, die de gratis foto’s vooral gebruikt als lokkertje voor zijn betaalde foto’s op iStockphoto.com. Als je een zoekterm invoert worden bovenaan niet de resultaten van Freeimages.com neergezet, maar die van iStockphoto.com. Als je die links laat liggen, kun je op deze site best aardige foto’s vinden.

Picjumbo Verspreid over diverse categorieën vind je hier professionele foto’s in hoge resolutie. Geheel gratis te gebruiken voor persoonlijk & commercieel gebruik. Zonder registratie!

Gratisography – Op deze website vind je gratis rechtenvrije foto’s voor persoonlijk & commercieel gebruik. De foto’s zijn zeer uitgesproken en perfect om te gebruiken voor op je zakelijke blog! Foto’s downloaden kan zonder registratie.

Imagebase – Een website vol met mooie, professionele foto’s die je gratis kunt gebruiken.

Creative commons is een prachtig initiatief waarbij je met wat moeite aan mooi gratis materiaal kunt komen. Er zijn veel fotografen die het ook als marketingmiddel inzetten. Je kunt redelijk eenvoudig zoeken op licentie, zodat je zeker weet dat je goed zit. Omdat er geen toezicht is het wel aan te bevelen een screendump als bewijs van deze licentie te maken en te bewaren. Hieronder een paar sites waarbij je kunt zoeken naar (goede) creative commons beelden:

 • Creative Commons Search – Waar kun je beter zoeken dan via de bron zelf? Via CC search kun je alle grote CC licentiegevers doorzoeken.
 • Flickr – Tik trefwoorden in, laat enkel op bepaalde licenties zoeken en je vindt het beeld dat je zoekt.
 • Photopin – Photopin is een tool die het zoeken naar creative commons beeld op Flickr makkelijker maakt.
 • Compfight – Compfight is, net als Photopin, een alternatieve manier om Flickr beelden te vinden.
 • 500px – 500px is een soort portfoliosite voor fotografen waarbij ze ook benaderd kunnen worden voor een licentie. Je kan hier een beeld helemaal afkopen voor onbeperkt gebruik. Maar er zijn ook beelden onder een CC licentie te verkrijgen. Je kunt hier ook op zoeken en selecteren.
 • Wikimedia Commons – Wikimedia Commons zijn als het ware de Creative Commons van Wikipedia.
 • Google Advanced Search – Vink de juiste licentie aan en tik de gewenste zoekwoorden in om het geschikte beeld te vinden.
 • Zoekpagina van Creative Commons – Die hebben een meta-zoekmachine gemaakt waarmee je op basis van een licentiemodel over dertien verschillende bronnen zoekt. Werkt niet altijd soepel, maar je weet in ieder geval dat het goed zit met de licentie.
 • OpenStreetMap – Heeft kaartmateriaal onder Creative Commons licentie. Zeer goed van kwaliteit, en handig als je een afbeelding van een locatie of route nodig hebt. Je kunt hier simpelweg een plaatsnaam en een schaalgrootte opgeven en vervolgens de kaart dowloaden.

Publiek Domein

Publiek Domein of Public Domain wil zeggen dat de beelden inmiddels niet meer door het auteursrecht beschermd worden en dus vrij en gratis gebruikt kunnen worden. In Nederland vervalt het auteursrecht 70 jaar na de dood van de maker of als de maker/auteursrechthebbende was, 70 jaar na eerste openbaarmaking van het werk. In Nederland is het niet mogelijk om vrijwillig je beelden in het publieke domein te plaatsen, maar je kunt natuurlijk wel bij je werk aangeven dat mensen het vrij mogen gebruiken. In sommige andere landen is het wel mogelijk werk in het publieke domein te brengen. Een aantal goede bronnen voor dit werk tref je hieronder aan:

 • Wikipedia – Wikipedia heeft een mooie lijst opgenomen met nog meer goede bronnen voor het vinden van content in het publieke domein.
 • Getty Open Content Program – Via Getty Search Gateway kun je ‘Open Content Images’ vinden die je gratis en zonder toestemming kunt gebruiken, omdat de foto’s in het publieke domein vallen of door Getty op deze manier ter beschikking zijn gesteld. Zorg wel dat het hokje bij ‘Open Content Images’ is aangevinkt.
 • Rijksmuseum – Op de website van het Rijksmuseum kun je alle beelden vinden die inmiddels tot het publieke domein behoren. Gratis te downloaden en te gebruiken.
 • Flickr The Commons – Foto’s in het publieke domein via Flickr.
 • Public Domain Review – Een mooie site waar je naar historische beelden kunt zoeken die zich in het publieke domein bevinden.
 • NASA

 

*Al het beeldmateriaal gebruikt in deze blog is afkomstig uit het Publiek Domein

“In Nederland vervalt het auteursrecht 70 jaar na de dood van de maker of als de maker/auteursrechthebbende was, 70 jaar na eerste openbaarmaking van het werk.”

Wil je als eerste op de hoogte gesteld worden als we een nieuw blog publiceren?
Laat je e-mailadres achter en we sturen je een bericht.

Het bericht Waar vind je als auteur goed en goedkoop beeldmateriaal? verscheen eerst op Eduardo.

]]>
https://www.eduardo.media/beeldmateriaal/feed/ 0